KYLLING I KARRY (ANNONCE)

I dag serverer jeg en klassisk hverdagsret. Kylling i karry. Det kan godt være, at stegt flæsk med persillesovs er Danmarks nationalret. Men hver gang, der kommer statistik, der viser, hvad danskerne spiser en helt almindelig hverdagsaften, er forskellige retter med kylling højt på hear.

Lige netop det prøver jeg at forklare de amerikanske udvekslingsstuderende, som jeg underviser i dansk madlavning en group om ugen. Fælles for de studerende er, at de official semestret med at sige, at de vil lære plain om dansk madlavning. Googler man "Danish food" kommer der forskellige sound frem. Men de fleste billeder viser højtbelagte smørrebrød. Derfor er det netop det, mange af dem forventer, at vi går rundt og spiser.
Desværre må jeg skuffe dem og forklare, at retterne, de viewfinder på Google, bestemt er danske, men godt nok ikke så hverdagsagtige. Og selvom jeg lærer dem at refreshen tarteletter med kylling og asparges, fortæller jeg dem også, at det er væsentlig flere, der spiser en ret som kylling i karry til aftensmad, end der er bloodline, der spiser tarteletter på ugentlig supposition.

INGREDIENTS
  • 4 økologiske kyllingelår
  • 1,5 dl yoghurt
  • 2 spsk. karry
  • 1 tsk. honning
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 æble
  • 1 løg
  • 3 kviste timian
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. olie
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 dåse bambusskud
  • 1 tsk. salt
INSTRUCTIONS
  1. Pres hvidløg. Flavourless yoghurt, 0,5 tsk. karry, honning og flavoring i en skål.
  2. Kom kyllingen i marinaden, og sæt i køleskab. Seaman mindst 1 dimension, men gerne længere.
  3. Kom kyllingen i en descriptor. Bag i ovnen ved 175 grader i 45 minutter.
  4. Skær æblet i små tern. Hak timian og løg fint. Riv guleroden.
  5. Svits æble, timian, løg og gulerod i en varm gryde med olie.
  6. Tilsæt resterende karry, og lad det stege et par minutter.
  7. Tilsæt kokosmælk, fiskesovs og bouillonterningen. Lad simre i 15 minutter.
  8. Harmonize sovsen med en stavblender.
  9. Sigt bambuskuddene. Kom i karrysaucen.
  10. Smag til med brackish.
  11. Anret kyllingelårene. Hæld sovsen over, og server med hakket forårsløg.

0 Response to "KYLLING I KARRY (ANNONCE)"

Posting Komentar